Oliva trencada

Thursday, August 24, 2006

Menor què?

Es comenta que Menorca és la germana petita de Mallorca i ja sabem que tots els germans petits posseeixen una gran ingenuïtat, que han perdut els grans, i una capacitat lúdica-creativa, que els grans tant enyoren.
Aquest fet queda constatat musicalment a la que me atreveix a dir Moguda Menorquina, grups com els Sinevara, Delên, Arena, Snowman lost his head, Mula,... tenen molt que contar-nos als mallorquins, sobretot a aquells que miren més enllà de les seves fronteres sense tenir en conte als que tenen al voltant (amb això em refereix a aquells que es sentin per al·ludits).
Els
Sinevara, grup que practica un post-rock de cinema, és una de les grans sorpreses de aquests dos darrers anys. Quin mèrit té fer el que fan, a una illa més petita que a Mallorca, amb una proposta musical i una posta en escena que li dona mil voltes a molts de grupets Indies locals, tan artísticament com humanament.
Per una altra banda ens trobam als
Delên, grup jove de pop menorquí, que ha vist la part dolça i la part agre dels concursos musicals, però amb un futur ple d’esperança i amb unes cançons que segurament es colaran per qualcun top-ten, temps al temps.
Els
Arena, grup de arrels mediterrànies, vendrien ésser la resposta musical menorquina al Jaume Compte a la qual afegeixen un component de dansa oriental. Acaben d´enregistrar el seu primer llarg anomenat “Mosaic”.
Un
Snowman lost his head, que ens deixa gelats amb la seva proposta electrònica, es mostra com a la resposta menorquina de Cibersheep, Arnautylus o els veterans Neo-Tokyo.

Pues dit queda això, la millor manera de ésser universal és ser local, que la cultura és com l’energia, ni es crea ni es destrueix, simplement es va transformant.
Salut Balearicos!!

4 Comments:

At 10:42 PM, Blogger Slhh said...

Merci mestre Oliva. És tot un plaer coneixer a gent com tu i tots es de Trailer.Hi ha molta gent que fa bona música, pero poca que a part de fer bona música sigui tan bona gent com vosaltres. Salutacions desde Menorca. que vagi tot be.

 
At 4:35 PM, Anonymous Anonymous said...

Bones Mr Broken Olive, sempre alabant Menorca...Sort que aquesta tardor si tot va bé ens veurem, sigui a la menor o a la mallor. Dew.

carndolletafina

 
At 1:51 AM, Blogger Oliva trencada said...

Que tendrà aquesta Menorca que no tenguin ses altres,,

 
At 4:56 AM, Blogger RUFUS said...

qui perd els origens perd l'identitat.

el mòn és global y menorca és peculiarment universal.

ser o no ser.

Salut

 

Post a Comment

<< Home