Oliva trencada

Sunday, October 07, 2007

Los Porreres crecen


No és que hagi cap problema, de fet, hi ha bones notícies, Oliva trencada aportarà el seu granet d’arena a la trobada de Músics per la Llengua que és farà aquest divendres 12 d’Octubre a Porreres, mirau els horaris, hi trobareu coses interessants.
Curiosa la data, ja que es celebra el dia de l’Hispanitat, una festa que no celebren tots els espanyols i molt menys els llatins d’Amèrica del Sud, quan en els Estats Units són anomenats “Hispanos”. És curiós tot aquest tema. Crec que el fet de que es celebri aquest dia es pot interpretar més com una “trobada contra-espanyolista” que no una “trobada pro-catalana”, o potser sigui ses dues coses a la vegada.
De totes maneres crec que una de les millors maneres per expandir la nostra llengua és treure-la de context, és a dir, la trobada es podria fer a Manchester, o a Berlín, o a Nashville, i mirar les conseqüències que suposaria per a la llengua fer la trobada a un país estranger. Amb això no estic diguent que Porreres no sigui un marc apropiat, i que suposa molta més despesa anar a les ciutats anteriors anomenades, emperò si que deixaríem clar que una llengua es defensa per si tota sola quan no té una altra que l’intenta fer-li la punyeta.


2 Comments:

At 1:40 PM, Anonymous Anonymous said...

si be es cert que la música, tot i existir per compte propi, es un mirall de les ments i l'etica social i politica (polis etica) del nostre entorn. Ningú no vol fer sa punyeta a ningú crec jo. Només volem respecte...

Força oliva, a porreres i a on sigui!

Bateria que trenca olives.

 
At 3:39 PM, Anonymous Anonymous said...

Lo de fer sa punyeta, em referia al castellà, que ha putejat al català en certs moments de la història, però crec que cap catalano-parlant hagui prohibit xerrar, o parlar, castellà a Madrid. A això em referesc, que el català es pot fer més fort si és considerada una llengua culta a la resta del mon, i no només una llengua nacionalista en un estat espanyol que no reconeix la seva diversitat cultural, ja que té por de convertir-se en un estat federal.
Salut i República.

 

Post a Comment

<< Home