Oliva trencada

Sunday, December 30, 2007

Madò Antònia Buades

Madò Antònia Buades ens ha deixat.
Na “Patti Smith de Sa Pobla” descansa per sempre, dins l’eternitat del no res. Emperò la seva veu no ha mort, segueix viva i manté viu un conjunt de cançons que conformen la nostra arrel, unes cançons que perdre-les seria com si de sobte s’esborressin totes les còpies que hi ha en el món del Sargent Pepper´s dels Beatles.

Ella dugué la veu d’un poble, amb una força, que encara es sent galatjar la seva ànima pels sementers de Sa Pobla, i de tota Mallorca. Tothom l’hagués volgut com a padrina, i de fet ella ens ha complagut als nostres desitjos, és la padrina de tots.

Enguany han caigut dos dels grans de la música mallorquina
, en Toni Roig i Madò Buades, amb ells la música popular mallorquina està als cels.

Wednesday, December 26, 2007

Video de "Breu Somni callat a un telèfon" a l'Heliogàbal

Actació enregistrada a l'Heliogàbal.

Video de "El bosc de la lluna" a l'Heliogàbal



Video de "El bé de l'aigua" a l'Heliogàbal

Tuesday, December 18, 2007

Rock n' Clown


Concert a favor de la "Sonrisa Médica" aquest divendres 21 al Teatre de Lloseta, estrena de Recon, el grupasso d'en Michael Mesquida, Jordi Vidal, Quique y Sergio, aquests faran brou!!. Desprès hi ha també els Satellites (El eterno retorno) amb el seu directe incendiari, (em demano si aguantarà la P.A. del Teatre amb aquests dos grupassos).
Aqui trobareu l'horari.

Thursday, December 13, 2007

Conselleria de Sordera.


A vegades ens queixam de que no hi ha llocs per anar a tocar i culpam directa, o indirectament, a les Institucions i als polítics. És el més fàcil, també perquè ho posen fàcil, però crec que la causa més directe de que no hagi llocs per anar a tocar és perquè no hi ha una demanda, un públic interessat i fidel, amb uns hàbits musicals dignes i una conscienciació de que la música és un eina vital i emocional dins la felicitat de les nostres vides. Ara bé, aquesta disposició depèn en gran part de l’educació musical que haguem rebut a lo llarg de la nostra vida, i sobretot a la nostra infància i joventut, és per això que em pareix una barbàrie la nova Llei proposada per la Conselleria d’Educació dins la qual es retalla una hora setmanal de Música a les escoles, ja que no consideren la Música com un assignatura vital dins el desenvolupament intel·lectual d’una persona, no la consideren com una eina de identitat cultural i transmissió de fets, històries i coneixements propis d’un poble, no la consideren com una eina per l’idioma, gràcies a ella gran part del poble de les Illes aprenia i transmetia la nostra llengua. ¿Què serà del cançoner popular? i a més, treuen al carrer més d’una dotzena de professors de Música.
Aquí és quan les Institucions polítiques tenen la culpa directa de que la gent no aprengui una de les coses més bones per a la vida com és la Música, tenen la culpa de no conscienciar a la gent sobre el fet musical, per tant tenen la culpa que no hagi gent interessada amb la musica en directe, així doncs, indirectament, tenen la culpa que no hagi llocs per anar a tocar.
Estic per fer una pintada a la Conselleria d’Educació on posi:“Que n’estau de sords”.

Monday, December 10, 2007

Oliva televisada


Entrevista trencada al programa d’IB3 “El Camp”, un programa dirigit a la gent del camp i fet per gent de ciutat, l’hora d’emissió del programa és el dissabte 15 a les 11:40 del dematí. Un petit preludi del pròxim projecte d’Oliva trencada: Una sèrie de 15 poemes musicats de Na Maria Antònia Salvà. I al dia següent, a TV3 al programa Ritmes Clips emetran damunt les 20:30 una peça damunt el disc: La Música de la Calma.

Wednesday, December 05, 2007

Concerts a Barcelona































Desprès de una sèrie de malalties a la fi puc contar, o il·lustrar, qualcuna cosa més o manco interessant.
Oliva trencada en formació quasi completa (Floren, Pep, Víctor, Michael i “El Xoni”) va estar tocant per Barcelona aquest cap de setmana, juntament amb en Jacques Casanovas and Dandys.
Els concerts a la Sala Castelló i a l’Heliogàbal varen ésser fantàstics, bon rotllito entre els grups, se varen omplir totes dues sales i a la gent l’hi va agradar el rotllito trencat.
Llàstima de pecar de principiants,amb el tema d’anar a tocar a fora, ja que em vaig deixar els discos a cases, pel que la penya es va quedar en ganes de quedar-se amb record de l’actuació.
Gràcies a en Jordi per haver montat tot dos concerts, als meus Olivetes tendres i a en Joan Miquel Oliver per córrer la veu per Barcelona.
Pròxima estació: Sa Pobla.